ورق فلزی

پیوندها

۲ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

نبشی پروفیلی است که سطح مقطع آن بصورت دو ضلع عمود برهم بوده و یکی از مهم ترین مصالح و پروفیل های ساختمانی به شمار می رود که به صورت مرکب و تنها در پروژه های عمرانی, ساختمانی و نیز صنعتی استفاده می گردد. نبشـی ها با ۲ مشخصه « اندازه بال ها »و «ضخامت »شناخته می شود.

نبشـی ها از لحاظ نوع تولید به دو نوع تقسیم می شوند:

  • نبشی پرسی : این نبشی را از یک ورق با طول ۶ متر که از وسط عرض ورق خم شده است می سازند وبه آن شکل می دهند این بدین معنی است که ماهیت اولیه این مقطع از ورق فولادی است.
  • نبشی فابریک: این نوع نبشی ازهمان ابتدای فرآیند تولید به شکل نبشی از خط تولید خارج می گردد .

مشخصات فنی انواع نبشی

نبشـی ها از لحاظ نوع ظاهری به دونوع تقسیم می شوند که با توجه به ظاهر آن می توان متوجه تفاوت آنها شد

  • نبشی بال مساوی
  • نبشی بال نامساوی
نبشی

نبشی بال مساوی:
همانگونه که از اسمش مشخص است پروفیل هایی که دو بال قائم آن ها یکسان و همراه با حرف ال تنها (L ) یک عدد درج شده باشد پروفیل بال مساوی گویند. بعنوان مثال علامت L300 نشان دهنده پروفیل با بال مساوی و سایز ۳۰۰ میلیمتر می باشد.

نبشی بال نامساوی:
در برخی موارد امکان استفاده از پروفیل با بال مساوی وجود ندارد به همین دلیل از نوع نامساوی آن استفاده می گردد. این نوع محصول با استاندارد های ST37 و ST52, ST44 در بازار موجود می باشد که در نقشه ی ساختمان با درج سایز هر دو بال در کنار حرف L مشخص می شود. بعنوان مثال L 300*200 نشان دهنده پروفیل با دو بال به اندازه های ۳۰۰ و ۲۰۰ میلیمتر می باشد.

کاربرد نبشی:

نبشـی دارای کاربرد گسترده ای در سازه های فلزی می باشد که با توجه به طرح ارائه شده توسط مهندسین، نبشی ها را بصورت شاخه و خرد شده ( نبشی لقمه) بکار می برند.

  • به طور معمول از نبشی ها با سایز ۵۰ تا ۱۵۰ میلیمتر جهت متصل نمودن های پل ها به ستون ها ، تیر آهن ها به بیم های باربر، ستون ها به صفحات درفوندانسیون در ساختمان سازی و در صنعت استفاده می کنند علاوه بر آن در ساخت ستون و نیز خرپا استفاده می گردد.
  • در برخی سازه ها دیگر مثل سازه های مرتبط به آسانسورها از نبشی های خرد شده استفاده می شود که با عنوان نبشی لقمه شناخته می شوند.
  • در سقف های کرومیت برای بال بالایی تیرچه نبشـی،تسمه یا ناودانی بکاربرده می شود و در درون بتن پوششی قرار می گیرد. که.برای اتصالات ساده در سازه از نبشی استفاده می کنند انواع اتصال ساده عبارتند از :اتصال نبشی جان ، اتصال با نبشـی نشیمنی ( تقویت نشده ) و ( تقویت شده ) ، اتصال نیم گیردار ( نیم صلب ) اتصال گیردار ( صلب ) وغیره …. .
نبشی

نحوه محاسبه وزن نبشـی:

وزن محصول بر حسب کیلو گرم بوده و برای محاسبه آن می توانید از فرمول زیر استفاده نمایید:

ضخامت نبشی (متر) × طول (متر) × اندازه بال ها (متر) × ۷۸۵۰ × ۲ = وزن محصول (کیلوگرم)

برخی تولیدکنندگان نبشی:

در ذیل توضیحات درخصوص تاریخچه شرکتهای تولیدی نبشـی به اختصار خواهیم پرداخت.

  • نبشـی فولاد ناب تبریز
  • نبشـی نورد آریان فولاد
  • نبشـی فولاد کوهپایه
  • نبشـی فولاد اصفهان
  • نبشـی سافا
  • فولاد اصفهان
  • گروه صنعتی شکفته

شرکت فولاد ناب تبریز:

این شرکت به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان نبشـی و ناودانی در ایران به دلیلی کیفیت و تنوع محصوات و رعایت الزامات و مقررات استاندارد های اجباری محصولات ، جایگاه ویژه ای در بازار آهن و فولاد ایران داشته و مدیریت شرکت این اعتماد مشتریان را به عنوان سرمایه ای ارزشمند برای شرکت دانسته و حفظ و نگهداری از آن را وظیفه تک تک همکاران می داند.

در طول سالیان گذشته و بر اساس نیازهای بازار و مشتریان این شرکت موفق گردیده طیف وسیعی از مقاطع فولادی نظیر نبشـی (۱۲۰-۳۰ میلیمتر) ، ناودانی (۱۶۰-۸۰ میلیمتر) و تیر آهن (۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیمتر ) به طول ۱ تا ۱۲ متر را تولید و عرضه نماید. محصولات شرکت فولاد ناب تبریز بر اساس استانداردهای ملی به شماره ۱-۱۳۹۶۸ و ۱-۴۴۷۷ و ۱۶۳۴۸ تولید شده و دارای گواهینامه کاربرد علامت استاندارد اجباری برای محصولات نبشی و ناودانی و تیر آهن از سازمان ملی استاندارد ایران می باشد.

نبشی

آریان فولاد:

تولیدکننده انواع مقاطع فولادی و شمش های آلیاژی و ساختمانی

فولاد کوهپایه:

کارخانه مقاطع سبک و نیمه سنگین فولادی شرکت فولاد کوهپایه در ۳۵ کیلومتری شرق اصفهان، حدفاصل اصفهان و نائین و در شهرک صنعتی شرق (سگزی) در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار با زیربنای صنعتی بالغ بر ۱۷ هکتار واقع شده است. مراحل طراحی و ساخت این کارخانه از سال ۱۳۷۹ با هدف تولید مقاطع فولادی به روش نورد گرم آغاز و در سال ۱۳۸۲ به بهره برداری رسید.

محصولات این کارخانه شامل نبشـی(بال مساوی و نامساوی)، ناودانی، سپری، تسمه، چهارگوش و ریل جرثقیل در ابعاد و ضخامتهای گوناگون می باشد. این شرکت دارای استانداردهای ملی ایران به شماره های ۱۳۹۶۸ برای انواع نبشـی و شماره ۴۴۷۷ برای ناودانی و نیز دارای گواهینامه مدیریت کیفیت ISO 9001-2015 می باشد.

مهمترین قابلیت این کارخانه تضمین کیفیت محصولات ذکر شده مطابق با استاندارد و مشخصات خالص مورد نظر مشتری می باشد. این عمل توسط تکنولوژی برتر استفاده شده در خط تولید و کنترل کیفیت بسیار قوی بر تمام مراحل تولید از مرحله تأمین مواد اولیه تا بارگیری محصول نهایی میسر می باشد.

فولاد اصفهان:

شرکت فولاد اصفهان درسال ۱۳۷۴ به منظورتولید محصولات فولادی گرم نوردیده در شهرک صنعتی اشترجان واقع در۳۰ کیلومتری جنوب غربی اصفهان تأسیس گردید. این شرکت در سالهای اول نسبت به تولید نبشی گرم نوردیده فولادی ساختمانی بعنوان اولین تولید کننده نبشی در بخش خصوصی همت گماشت و در سالهای بعد نسبت به افزایش تنوع تولید محصولات از جمله نبشـی صنعتی، آرک معدن و ناودانی، افزایش کمیت و بخصوص افزایش کیفیت محصول اقدام نمود.

گروه صنعتی شکفته :

گروه صنعتی شکفته در دهه ۱۳۳۰ با یک کارگاه ریخته گری ساده توسط آقای حبیب شکفته فعالیت خود را با ریخته گری و تولید انواع لوازم سنجش آغاز کرد و این روند تولید با پیشرفت خاص خود تاکنون ادامه یافت.

در نهایت شما می توانید نبشی مورد نظر خود را از طریق سایت فولاد۲۴ خرید و حتی با گذاشتن مزایده آن را به فروش برسانید، و امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات جامع و مفیدی درخصوص تولیدکنندگان نبشـی کسب نموده باشید.

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.

 

  • هانیه اکبرپور
  • ۰
  • ۰

لوله گالوانیزه

به لوله های فلزی که سطح آن را با فلز روی پوشش می دهند لوله گالوانیزه گفته می شود. لوله های گالوانیزه بسته به نوع و محل استفاده گالوانیزه می شوند. ضخامت پوشش در لوله های گالوانیزه متفاوت می باشد و بسته به نوع کاربرد لوله ضخامت کم یا زیاد می شود. بر اساس جنس نوع فلز لوله گالوانیزه را می توان به دو دسته کلی لوله های گالوانیزه آهنی و لوله های گالوانیزه فولادی تقسیم کرد.

لوله گالوانیزه فولادی چیست؟

جنس این لوله ها از فولاد نرم است و برای ساخت آن ورق فولاد را با فشار از داخل قالب عبور می دهند و بعد از آن درزهای موجود را بهم جوش می دهند تا فاصله و درز لوله ها از بین برود. در گام بعدی برای جلوگیری از زنگ زندگی لوله ها را در ظرفی از گالوانیزه یا همان روی پوشش می دهند.

این نوع لوله ها نسبت به اسید از حساسیت بیشتری برخوردار هستند. هر نوع اسیدی که برای چدن مضر باشد برای لوله های گالوانیزه فولادی نیز مضر خواهد بود. این لوله ها با آب واکنشی نشان نمی دهند و هرچه بیشتر در مجاورت آب باشند باعث سخت تر شدن هرچه بیشتر آن ها خواهد شد.

لوله های گالوانیزه در بازار بیشتر با نام لوله های آهنی سفید شناخته می شود. بیشترین استفاده از آنها برای تهویه انجام می شود. در نامگذاری فرقی بین این دو نوع لوله گذاشته نمی شود اما لوله های فولادی گالوانیزه نسبت به لوله های گالوانیزه آهن سبک تر هستند.

لوله‌ آهنی گالوانیزه چیست؟

جنس این لوله‌ها از آهن سفید نورد شده می‌باشد که درزهای آن توسط دستگاه درز جوش به یک دیگر جوش داده می‌شود و لوله را در درون وان مذاب فرو می‌برند تا به طور کامل درزگیری شود لوله‌ آهنی گالوانیزه به دلیل رنگ خاکستری که دارد به راحتی قابل شناسایی است و معمولاً به اندازه‌های شیش متری در بازار یافت می‌شود. به این لوله ها، لوله های درزدار نیز گفته می شود. این لوله بر حسب نیاز بازار به دو صورت سبک و سنگین ساخته می شوند.

نحوه گالوانیزه کردن لوله (گالوانیزاسیون):

روش معمول برای تولید لوله گالوانیزه روش غوطه ور سازی گرم این لوله ها می باشد. در این روش ابتدا لوله ها را به واحد آماده سازی مطابق با استانداردهای مجاز منتقل می کنند تا این لوله ها بتوانند پوشش فلز روی را بهتر جذب کرده و عمل گالوانیزه شدن بهتر انجام گیرد. در مرحله اول لوله ها چربی گیری شده و پس از آن زنگ آهن آز سطح لوله ها زدوده می شود. پس از آن نیز به محلول فلاکس وارد گردیده و آغشته می شوند.

محلول فلاکس سبب می گردد که مواد روی سطح فولاد بهتر نفوذ کنند. لوله ها پس از آغشته شدن به ماده فلاکس، وارد دستگاه گالوانیزه شده و در کوره های مخصوص دمای لوله ها به ۱۲۰ درجه سانتی گراد خواهد رسید. پس از آن که سطح لوله ها در کوره خشک می گردد، لوله ها وارد حمام فلز روی شده و به مدت زمان ۱ دقیقه در دمای ۴۵۰ درجه سانتی گراد قرار خواهد گرفت. پس از آن لوله های آغشته به فلز روی را سریعا از حمام روی خارج می کنند.

پس از خارج ساختن آن ها، فلز اضافه روی سطح خارجی و داخلی لوله ها به سرعت توسط بخار و دمش هوا پاک می گردد و به جهت جلوگیری از تشکیل شدن آلیاژی از فلزهای آهن و روی، این لوله ها سریعا به داخل آب سرد فرو برده می شوند. بخش پایانی این محصول دنده می شود و برای حفاظت از دنده ها و شناسایی آن ها درپوش پلاستیکی برروی آن ها نصب می گردد.

لوله گالوانیزه

-لوله گالوانیزه گرم

گالوانیزاسیون به روش غوطه وری گرم به زبان ساده یک پوشش است که در آهن یا فولادی که از نظر ترکیب و طراحی مناسب برای گالوانیزه است توسط فروبردن در وان مذاب روی تشکیل می‌گردد.

-لوله گالوانیزه سرد

این روش به این صورت است که می توان از طریق الکترولیز نمک های روی در داخل یک محلول آبی‏, هر قطعه ای از قبیل ورقهای کویل شده و یا کویل نشده را پوشش داد. اصل این روش با استفاده از الکترولیت اسیدی نیز انجام می شود. در این روش ضخامت لایه روی ایجاد شده کمتر از ضخامت لایه پوشش روی در حالت غوطه وری گرم بوده و معمولا از این روش در مصارف خانگی استفاده می شود.

ویژگی های کلی لوله گالوانیزه :

  • ضریب هیزم ویلیام این لوله ها بر حسب اینچ می باشد.
  • طول لوله های گالوانیزه شش متر می باشد.
  • اتصالات آن قفل, کمربند و برشن است.
  • این لوله ها به وسیله دنده پیچی به یکدیگر وصل می شوند.
  • کلیه لوله های فولادی و آهنی گالوانیزه در شاخه های ۶ متری و دو سر دنده با قطر۲/۱ اینچ تا ۸ اینچ تولید می گردند. قطر این لوله ها معمولاً‌ قطر اسمی است که بزرگتر از قطر داخلی و کوچکتر از قطر خارجی است. در بازار این لوله ها را بر اساس نمره می شناسند.

ویژگی مهمی که این نوع لوله دارد این است که برای نصب نیازی به دستگاه جوش ندارد و برای اتصال کافی است به وسیله دنده هایی که در ابتدا و انتها درست شده به یک دیگر متصل و توسط عناصر مناسب آب بندی تا قابل استفاده شود. در صورت خراب شدن نیز به راحتی قابل مشاهده و تعویض است.

نکته: از اتصال این لوله ها به روش جوشکاری باید پرهیز نمود زیرا بر اثر حرارت ناشی از جوشکاری و سوختن روکش گالوانیزه (آلیاژ روی) دود غلیظ و سفیدی تولید می شود که محیط کار را آلوده می نماید و تنفس آن ایجاد مسمومیت کرده و موجب آسیب دیدن دستگاه تنفسی می شود. این نوع لوله ها نسبت به نوع آهنی در برابر اسیدها مقاومت کمتری دارند و کلیه اسیدهایی که برای چدن مضر می باشند فولاد گالوانیزه را هم خراب می کنند.

لوله گالوانیزه

کاربرد لوله گالوانیزه:

  • انتقال آب و گاز
  • لوله کشی ساختمان، تخلیه فاضلاب، تصفیه خانه ها
  • گلخانه ها
  • لوازم بهداشتی
  • تهویه هوا
  • حصار کشی
  • سازه فلزی
  • دکل های مخابراتی کابل برق
  • و …

معمولاً از لوله گالوانیزه برای انتقال حرارت، گاز و آب یا در گلخانه ها استفاده می گردد. ایجاد زنگ آهن در لوله های فولادی سبب آلوده شدن اتصالات و مخلوط شدن با باکتری ها می گردد. هم چنین به علت حضور زیاد فلزات سنگین در آب، لوله های فولادی معمولا دچار خوردگی شده که این مورد سبب آسیب رساندن به بدن انسان می گردد. بنابراین استفاده از این محصول در صنایع آب بسیار مهم می باشد.

بسیاری از افراد فکر می کنند لوله گالوانیزه گران تر است، اما اگر شما طول عمر آن در نظر داشته باشید، در دراز مدت می تواند هزینه را کاهش دهد.



برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.


  • هانیه اکبرپور