ورق فلزی

پیوندها

۲ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ورق های ضد سایش در زمینه هایی مانند معدن، معدن سنگ، نوار نقاله، حمل مواد و ساخت و ساز به کار می رود. طراحان کارخانه، ورق های ضد سایش را در مواقعی که قطعات بحرانی نیاز به افزایش طول عمر داشته باشند استفاده می کنند.

ورق های هاردوکس که نوع مقاومی از ورق های ضدسایش هستند، با مقاومت بالایی که در مقابل سایش دارند این مشکل را برطرف کرده اند.

مزایای استفاده از ورق فولادی مقاوم در برابر سایش در فرآیندی که شامل تاثیر با مواد ساینده بسیار زیاد است به وضوح دیده می شود. بسیاری از تولید کنندگان ، ورق فولاد ضد سایش را تحت عنوان نام تجاری خود تولید می کنند. این نام تجاری همراه سختی فولاد است که در واحد برینل اندازه گیری شده است.

ورق های هاردوکس با سختی ۴۰۰، ۴۵۰، ۵۰۰ و ۶۰۰ برینل موجود می باشد که از میان آن ها ورق هاردوکس ۴۰۰ ، ۴۵۰ و ۵۰۰ در صنایع داخلی کاربرد بیشتری دارد. ∗سختی برینل (Brinell hardness) یکی از معیارهای سختی است که بر اساس مقاومت مواد در برابر فرورونده ی کروی شکل از جنس فولاد یا کاربید تنگستن سختی آنها را تعیین می‌کند.

در واقع اعداد معرفی کننده ی ورق هاردوکس (مانند؛ Hardox 400، Hardox 500 و …) نشان دهندی درجه سختی ورق ها بر حسب برینل (Brinell) است. این روش در سال ۱۹۰۰ توسط مهندس سوئدی “یوهان آگوست برینل” پیشنهاد شد.

ورق هاردوکس ۴۰۰

ورق هاردوکس ۴۰۰ دارای حدود ۰٫۳ تا ۰٫۴ درصد کربن ، ۰٫۷ درصد سیلیسیم ، ۱٫۶ درصد منگنز ، ۱٫۴ درصد کروم ، ۰٫۶ درصد مولیبدن ، ۱٫۵ درصد نیکل و مقادیر ناچیزی از عناصر فسفر ، گوگرد و بور می باشد.

در Hardox 400HB عناصر C ، Cr ، Mo و Ni با توجه به ضخامت تغییر می کنند. از دیگر ویژگی های ورق های ضد سایش ( ورق هاردوکس و برند های مشابه ) می توان به خاصیت ماشین کاری ، شکل دهی و جوشکاری اشاره کرد.

استانداردهای dillidur 400v،dillidur 500v و ۱٫۳۴۰۱ هم مربوط به ورق های ضدسایش مشابه هاردوکس هستند.

برندهای مشابه Hardox عباتند از:

  • ⇐ ورق ضد سایش ولدوکس ( Weldox )
  • ⇐ ورق ضد سایش دورستات ( Durostat )
  • ⇐ ورق ضد سایش کرسابرو ( creusabro )

ورق ضد سایش ۴۵۰ ( ورق Hardox 450 )

بسیار مقاوم در برابر انقباض و سایش است و همچنین این ورق و سایر استانداردهای ورق هاردوکس دارای عمر بالایی هستند. ورق Hardox 450 دارای قابلیت جوش پذیری و اتصال پذیری بالایی است.

در واقع اعداد معرفی کننده ی ورق هاردوکس ( مانند؛ Hardox 400، Hardox 500 و … ) نشان دهندی درجه سختی ورق ها بر حسب برینل ( Brinell ) است.

ورق هاردوکس

ورق ضد سایش دورستات

ورق های فولادی ضد سایش دورستات ( Durostat ) محصول شرکت وستالپاین اتریش است. دورستات تنها ورق ضد سایش تولید شده از طریق فرایند کوئنچ مستقیم ( Direct Hardening”DQ”-Online ) می­ باشد.

این ورق در گریدهای سختی مختلفی از ۴۰۰ تا ۶۰۰ برینل تولید می ­شود. ریز ساختار خاص این فولاد باعث افزایش مقاومت به سایش و قابلیت ماشینکاری آن نسبت به سایر فولادهای ضد سایش می ­گردد.

همچنین ترکیب شیمیایی این فولاد موجب افزایش قابلیت جوشکاری آن نسبت به فولادهای با سختی برابر شده است به طوریکه در ضخامتهای کم نیازی به پیش گرم قبل از جوشکاری ندارد.

سطح عاری از عیب فولاد ضد سایش دورستات، این فولاد را بر خلاف فولادهای ضد سایش تولید شده توسط روش کوئنچ غیر مستقیم ( Reaustenising Hardening”RQ”- Offline ) ، بی نیاز از ترمیم سطحی و رنگ آمیزی پس از تولید می­ کند.سختی بالا و مقاومت به سایش فولادهای دورستات نیز منجر به افزایش عمر محصول و کاهش وزن سازه یا دستگاه می گردد. همچنین فولادهای ضد سایش دورستات دارای سطحی با کیفیتی عالی بوده و از جوش پذیری مناسبی برخوردارند.

کاربرد ورق ضد سایش دورستات

دورستات کاربردهای متنوعی در صنایع معدنی ، فولادسازی ، ماشین سازی ، تولید سیمان ، ادوات کشاورزی ، لایروبها و … دارد. به علت سختی و مقاومت سایشی بالای فولاد دورستات ، استفاده از آن موجب افزایش عمر قطعات تحت سایش و در نتیجه کاهش قابل توجه هزینه­های تعمیر و نگهداری می ­گردد.

ورق فولادی ضد سایش DILLIDUR

در حال حاضر در کمتر صنعتی همانند صنایع فولاد سازی ، معادن سنگ ، فلزات و سیمان ، سایش و فرسایش هزینه بر و مشکل ساز است.

خطوط انتقال مواد ، شوتها ، سیلوها ، تیغه های برش ، فن ها ، دامپ تراک ها ، شاول ها و باکت ها ، تجهیزاتی هستند که می بایست بیشترین میزان مقاومت به سایش و فرسایش در طول زمان را از خود نشان دهند.

همین امر نیاز به آلیاژی با کیفیت ،مقاوم و مناسب جهت استفاده دراین صنایع را طلب مینماید. دراین راستا ورق ضد سایش DILLIDUR در گریدهای متنوع جهت مصرف درشرایط گوناگون عرضه شده است . تصمیم اینکه چه نوع ورق ضد سایش در چه ضخامت و چه گریدی در سیستم سایشی شما بازدهی مناسبی را خواهد داشت تابع عوامل مختلفی است.

در حالت کلی یک سیستم سایشی ( TRIBOLOGICAL SYSTEM ) شامل چهار جزء اصلی ( بر اساس استاندارد DIN50320 ) و به شرح ذیل میباشد:

ACTIVE BODY :

که در یک سیستم عمدتاً شامل مواد ساینده میشود .اعم از سنگ ، خاک ، ماسه ، سیلیس و… .

PASSIVE BODY :

قسمتی از سیستم سایشی که با مواد ساینده درگیر است.

ACCOMPANYING SECONDARY :

شامل ماده بینابین (که میتواند آب ،روغن ، اسید ، هوا یا سایر مواد باشد) دو قسمت ACTIVE BODY و PASSIVE BODY می باشد.

( AMBIENT MEDIUM ( ENVIRONMENT :

فاکتورهای محیطی ( رطوبت ، نمک ، خشکی هوا ، دما و…) که سیستم سایشی در آن عمل میکند.

 

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.

  • هانیه اکبرپور
  • ۰
  • ۰

برش لیزری

برش لیزری چیست؟

برش لیزری فناوری است که در آن اشعه لیزر با متمرکز شدن بر روی یک نقطه ،نیروی بسیار قدرتمندی تولید کرده که باعث بریده شدن جسم مورد نظر با کیفیتی بسیار عالی می شود.همچنین از اشعه لیزر برای حکاکی بر روی پارچه، کاغذ، فلزات، چوب و … استفاده می‌شود. لیزر صنعتی در صنایع مختلفی مانند صنایع نظامی، ساختمانی، هوافضا، پزشکی، آزمایشگاهی و پژوهشی، ارتباطاتی، فیزیک، شیمی و … کاربرد دارد.

برش لیزری

روش های برش فلزات

انجام برش بر روی فلزات به دو روش سنتی و مدرن وجود دارد که به برخی از آن ها می پردازیم:

روش سنتی

در روش سنتی برش فلزات می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • فرزکاری: یکی از روش‌های قدیمی برش فلزات است.

  • تراشکاری: در این نوع برش تراشکاری قطعه به صورت دورانی انجام می‌شود که قابلیت تولید اشکال مختلفی را دارد.

  • سنگ زنی: با سایش به کمک سنگ ها جهت برداشتن ماده از سطح فلز از این روش استفاده می شود .به طور کلی برای تولید سطح‌هایی با کیفیت بالا کاربرد دارد.

  • سمباده زنی: همانند روش سنگ زنی است با این تفاوت که میزان بار برداشته شده از روی قطعه،از سنگ زنی بسیار کمتر است.

  • رزوه زنی: روش های مختلفی برای تولید پیچ و مهره و رزوه زنی وجود دارد که می‌توان از استفاده از قلاویز و حدیده، استفاده از دستگاه های فرز یا تراش، رولینگ و فرمینگ نام برد.

روش مدرن

در روش مدرن برش فلزات می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • برش هواگاز: برای برش آهن و فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل تولید لبه های تمیز و دقیق، بسیار مناسب است. به طور معمول این روش برای ضخامت های ۱۰ تا ۲۰۰۰ میلی متر کاربرد دارد ولی با استفاده از یک سری روش ها می تواند برای
    ضخامت های ۶ تا ۳۰۰ میلی متر نیز مورد استفاده قرار گیرد.

  • برش پلاسما: به دلیل داشتن تنوع در قیمت و انجام کار بسیار کاربردی است و نسبت به روش هواگاز سرعت بالاتری دارد.

  • برش لیزر: از این روش برای بازه ۱۰ تا ۲۵ میلی متر مورد استفاده می شود. همچنین دارای دقت و کیفیت بالایی است و استفاده از این روش بسیار آسان می‌باشد و حتی بدون اپراتور نیز می‌توان کار برش را انجام داد. لیزر در ضخامت های پایین دارای
    سرعت بالایی بوده ولی سرعت آن در ضخامت های بالا به شدت کاهش می‌یابد. برای برش فلزات مختلف از انواع لیزرهای مختلف استفاده می‌شود.

  • برش واترجت: در برش واترجت با استفاده از فشار آب فلزات را بسیار دقیق برش می دهند. کیفیت لبه ها در این روش حتی از برش لیزر فلزات هم بهتر است، زیرا هیچ تنش گرمایی برای فلز ایجاد نمی کند. این روش برای هر نوع فلزی با هر ضخامتی
    کاربرد
    دارد.

  • برش ورق با گیوتین: برای برش ورق های فلزی بصورت سریع و بهینه این روش مورد استفاده قرار می گیرد که بسیار تمیز و چهارگوش انجام می شود.همچنین برای کنترل فعالیت دستگاه با تنظیم فاصله تیغه ها ،دستگاه مجهز به CNC می باشد.

مزیت های برش لیزری نسبت به روش های سنتی

  • عدم نیاز به ماشین کاری مجدد پس از برش لیزری

  • عدم ایجاد پلیسه و سوختگی بر روی سطح کار پس از برش لیزری

  • از انجا که در برش لیزری اشعه به صورت کانونی می تابد، قطعات قبل و بعد از برش تغییر دمای نا محسوسی دارند در نتیجه خواص مکانیکی و فیزیکی متریال مورد استفاده حفظ می گردد.

  • سرعت بالای دستگاه های لیزر برای برش قطعات

  • قابلیت پیاده سازی آسان طرح ها و نقشه ها توسط ابزارهایی مانند اتوکد

  • در برش لیزری فلزات بر روی قطعه ای که برش می خورد هیچ گونه فشار فیزیکی اعمال نمی شود و در نتیجه شاهد له شدن در لبه های قطعات نخواهیم بود.

  • فلزات با دقت بسیار بالایی بریده می شوند که این دقت برحسب ضخامت قطعه متفاوت می باشد.

برش لیزری

انواع لیزر های مورد استفاده در برش لیزری

لیزر‌ها انواع مختلفی مانند لیزر گازی، لیزر شیمیایی، لیزر رادیواکتیو، لیزر جامد، لیزر فیبری و … دارند، اما در صنعت از دو نوع متداول لیزر های گازی و جامد استفاده می‌شود. لیزر های پرکاربرد استفاده شده در دستگاه‌های برش لیزر صنعتی عبارتند از:

  • لیزر CO2 : که برای برش،حکاکی و تضعیف ماده مناسب است.

  • لیزر های Nd و Nd-YAG : این دو لیزر سبک و روشی یکسان دارند و تفاوت آنها در کاربردشان می‌باشد. لیزر Nd برای تضعیف ماده و در مواقعی که قدرت زیاد و تکرار پذیری بالا مد‌نظر است به کار می‌رود. لیزر Nd-YAG برای تضعیف ماده و حکاکی روی قطعه و در مواقعی که قدرت بسیار زیاد مورد نیاز است، استفاده می‌شود.

هرسه نوع لیزر یاد شده را می‌توان برای جوشکاری نیز استفاده کرد.

لیزر CO2 برای برشکاری صنعتی بسیاری از مواد از جمله فولاد، آلومینیوم، فولاد ضدزنگ، تیتانیم، کاغذ، موم، پلاستیک، چوب و پاچه استفاده می‌شود. لیزر YAG در درجه‌ی اول برای برش و حکاکی فلزات و سرامیک ها استفاده می‌شود.

 

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.

  • هانیه اکبرپور