ورق فلزی

پیوندها

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

تولید پروفیل گالوانیزه یا گالوانیزه کردن یک فرایند شیمیایی، الکتریکی یا مکانیکی است که در طی آن پوشش محافظ از جنس روی به فولاد یا آهن اضافه می گردد تا از زنگ زدن فولاد و یا آهن جلوگیری شود. رایج ترین روش تولید پروفیل فولادی گالوانیزه و گالوانیزه کردن،تولید پروفیل فولادی گالوانیزه به روش گرم ، Hot-Dip Galvanization است که در آن اصطلاحاً قطعات در حمام روی مذاب شده غرق می شوند.

گالوانیزه کردن پروفیل (گالوانیزاسیون)

در تولید پروفیل فولادی گالوانیزه به روش گرم Hot-Dip Galvanization، عموماً کاهش مقاومتی در فلزی که قرار است عملیات گالوانیزاسیون روی آن انجام شود، ایجاد نمی کند، به استثنای فولادهای با مقاومت بالا (> 1100 مگاپاسکال) که در آن کمبود هیدروژن می تواند مشکل ایجاد کند. فرآیند تولید پروفیل فولادی گالوانیزه به روش گرم ، Hot-Dip Galvanization، در تولید محصولاتی که به طور مداوم در معرض مواد خورنده مانند اسیدها، از جمله باران های اسیدی در فضاهای باز قرار دارند، استفاده می گردد.

تولید پروفیل فولادی گالوانیزه حرارتی یا Sherardizing :

قطعات و پودر روی در یک مخزن استوانه ای چرخشی سر بسته قرار می گیرند. با افزایش دمای مخزن در حدود ۳۰۰ درجه سانتیگراد، فلز روی و قطعات آهن که در استوانه قرار گرفته اند با هم ترکیب شده و آلیاژی از جنس همان فلز و روی، بر سطح قطعه مورد نظر تشکیل می شود. در این روش، جهت آماده سازی نهایی سطح کالا، سطحی صاف و صیقلی، از روش شات بلاست کمک گرفته می شود. این فرآیند به عنوان “گالوانیزاسیون خشک” نیز شناخته می شود، زیرا از هیچ مایعی جهت انجام کار استفاده نمی شود. این می تواند از مشکلات احتمالی ناشی از کمبود هیدروژن ، که در موارد قبلی به آنها اشاره گردید، جلوگیری کند.

Electro Plating:

یک روش اقتصادی، همه کاره و موثر برای اعمال پوشش محافظتی به قطعات کوچک فولاد و قطعات اتصال است به ویژه آنهایی که دارای رزوه در بدنه خود هستند. به طور کلی، یک حد بالای اقتصادی برای توده پوشش روی وجود دارد که می تواند توسط آبکاری استفاده شود و به طور معمول برای قرار گرفتن در معرض فضای باز بدون پوشش های تکمیلی استفاده نمی گردد.

دیگر روش های تولید پروفیل فولادی گالوانیزه:

  • CONTINUOUS GALVANIZING PROCESSES
  • MECHANICAL PLATING
  • THERMAL SPRAY
  • ZINC RICH PAINTS
پروفیل گالوانیزه

موارد کاربرد پروفیل گالوانیزه:

از پروفیل فولادی گالوانیزه در ساپورت های تاسیساتی جهت مهار کانال، سینی کابل، انواع لوله و همچنین جهت مهار برخی قطعات خاص در سازه های ساختمانی استفاده می شود.

ضمناً با توجه به پوشش گالوانیزه این پروفیل، استفاده از آن در محیط های بیرونی و در نواحی با رطوبت بالا امکان پذیر است. با توجه به ظاهر مناسب تمام انواع پروفیل فولادی گالوانیزه و درپوش های پلاستیکی طراحی شده برای انتهای پروفیل ها، استفاده از این پروفیل ها در فضاهای باز مانند پارکینگ ها که در معرض دید عموم قراردارند متداول است.

همچنین پروفیل گالوانیزه یکی از قطعات مهمی است که به عنوان یک المان صلب به منظور مقاوم سازی و تقویت قاب در و پنجره های پی وی سی، با ضخامت ، شکل و سایز متفاوت در داخل پروفیل های استفاده می شود. این تقویت کننده ها (آلیاژ تشکیل شده از آهن و روی) می توانند مانع تغییر فرم قاب در و پنجره یو پی وی سی شوند. به بیان دیگر در صورت نبود این قطعه ممکن است قاب و در و پنجره در بلندمدت با تغییر شکل و حتی با تغییر فرم حالت مواجه شود.

هر چه فشارهای وارده به پنجره بیشتر و سطح پنجره بزرگ تر باشد ضخامت پروفیل های گالوانیزه نیز باید بیشتر شود . این ضخامت از ورق ۶/. میلی متری شروع میشود. نوع معمول آن ضخامت ۱.۲۵ میلی متر است که در بیشتر درها و پنجره های خانگی به صورت فلز تقویت کننده به کار می رود.

این ضخامت در پنجره های دوجداره برج های بلند به دلیل افزایش فشار باد بیشتر از پنجره های دوجداره ساختمان های با ارتفاع پایین می باشد. در ساختمان ها و برج هایی که ارتفاع زیادی دارند و فشار باد زیادتر می باشد و ضخامت پروفیل گالوانیزه نیز افزایش پیدا می کند. افزایش ضخامت گالوانیزه در پنجره های دوجداره با به کارگیری و بستن یراق آلات روی قطعات تقویت شده ضمن افزایش مقاومت پنجره ها از خطر افتادگی باز شوهای پنجره جلوگیری خواهد کرد و استقامت پنجره ها را بالا خواهد برد. فرم دهی و ساخت پروفیل های گالوانیزه توسط ماشین آلات تمام اتوماتیک صورت می گیرد و تنوع آن شامل این محصولات: پروفیل گالوانیزه F47، پروفیل های گالوانیزه L25، پروفیل گالوانیزه UH36، پروفیل گالوانیزه U48، پروفیل های گالوانیزه U70، پروفیل های گالوانیزه U100، پروفیل های گالوانیزه C50 ، پروفیل های گالوانیزه C70 ، پروفیل های گالوانیزه C100 می باشد.



برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.

  • هانیه اکبرپور
  • ۰
  • ۰

دسته‌بندی کوره‌ها

کوره‌های قوسی را بسته به مسیری که جریان الکتریکی در این کوره‌ها طی می‌کند می‌توان به دودسته تقسیم نمود:

۱٫ کوره‌ی قوسی غیرمستقیم: درصورتی‌که قوس الکتریکی بین الکترودها برقرار گردد، به آن کوره قوس الکتریکی غیرمستقیم گویند. حرارت ایجادشده در اثر این قوس از طریق تشعشع و جابجایی به شارژ منتقل گشته و موجبات ذوب آن را فراهم می‌نماید. این نوع کوره‌ها نسبت به این‌که توسط یک یا سه فاز تغذیه شوند، دارای دو یا سه الکترود بوده و بیشتر برای ذوب فلزات غیر آهنی و چدن مورداستفاده قرار می‌گیرند.

۲٫ کوره‌های قوسی مستقیم: درصورتی‌که جریان الکتریکی از طریق قوس الکتریکی ایجادشده بین الکترود و شارژ به شارژ منتقل شود آن را کوره قوس الکتریکی مستقیم نامند. این کوره‌ها ممکن است با جریان برق یک، دو یا سه فاز کار کنند، جریان برق ممکن است از طریق قوسی که بین یک الکترود و شارژ ایجاد می‌شود به شارژ منتقل و پس از عبور از آن با ایجاد یک قوس الکتریکی دیگر به الکترود مجاور منتقل شود و یا احتمال دارد جریان الکتریکی پس از ورود به شارژ ( از طریق قوس الکتریکی که بین الکترود و شارژ برقرار است) با بدنه کوره منتقل و ازآنجا توسط یک الکترود دیگر (بدون ایجاد قوس) خارج شود.

حرایت ایجادشده در اثر یاین قوس از طریق تشعشع و جابجایی به شارژ منتقل گشته و موجبات ذوب آن را فراهم می‌نماید. این نوع کوره‌ها نسبت به این‌که توسط یک یا سه فاز تغذیه شوند، دارای دو یا سه الکترود بوده و بیشتر برای ذوب فلزات غیر آهنی و چدن مورداستفاده قرار می‌گیرند.

  • الف. با دو الکترود و جریان برق تک فاز
  • ب. با سه الکترود و جریان برق سه فاز

مشخصات کوره

  • کوره‌ای است به شکل مکعب مستطیل با طول ۱۵ و عرض ۷٫۵ متر و با ارتفاع ۴٫۵ متر(ارتفاع محفظه داخلی کوره حدوداً ۱٫۵ متر است).
  • سوخت کوره گاز طبیعی است.
  • قدرت حرارتی کوره ۷۰۰۰۰۰۰ کالری در ساعت است.
  • دارای ۴۸ مشعل گازی در یک‌طرف کوره است.
  • ماکزیمم تولید در ساعت ۲۵۰ تن است
  • قابلیت‌های کوره مذکور
  • قابلیت بالا بردن دما تا ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد.
  • کنترل آسان دما اتمسفر کوره.
  • قابلیت نگهداری لوله‌ها در داخل کوره همراه با چرخاندن .
  • هزینه نگهداری پایین .
  • قابلیت ردیابی دقیق لوله‌ها در داخل کوره.
  • قابلیت پایش وضعیت داخل کوره در حین کار.

تجهیزات مکانیکی کوره:

  1. ۱٫ اسکلت کوره (steel structure)
  2. ۲٫ میزهای گامی (walking beam unit) و سایر تجهیزات مربوط به انتقال لوله در داخل کوره
  3. ۳٫ سیستم سوخت و احتراق کوره (gas pipe system & air combustion)
  4. ۴٫ ایستگاه هیدرولیک , پنوماتیک وگریسکاری
  5. ۵٫ سیستم خنک کاری کوره
  6. ۶٫ کابین فرمان کوره
  7. ۷٫ نسوزهای داخل کوره

عملیات تولید باEAF

کوره با قراضه بارگیری می‌شود . پس از قرار دادن قراضه در داخل کوره دوباره سقف کوره‌بسته شده و عملیات ذوب کردن انجام می‌گیرد . الکترودها بر روی قراضه پایین آمده و قوس زده می‌شود و سپس الکترودها به لایه قراضه خردشده در بالای کوره فشار وارد می‌کنند . ولتاژ انتخابی برای این سطح از عملیات معمولاً کم است . ولتاژ پایین سقف و دیوارها را از گرمای بیش‌ازحد و آسیب از قوس محافظت می‌کند .

پس از رسیدن به پایین کوره ، الکترودها می‌توانند کمی بالا آورده شوند و موجب افزایش طول قوس و ازاین‌رو بالا بردن توان ذوب کردن گردند . این موضوع به تشکیل حتی سریع‌تر حوضچه مذاب کمک می‌کند . کوره‌های مدرن با برخی ویژگی‌های اضافی طراحی می‌شوند . در این کوره‌ها اکسیژن به داخل قراضه دمیده شده و گاهی اوقات گرمای شیمیایی توسط مشعل‌های اکسیژن – سوخت نصب‌شده روی دیوار کوره تأمین می‌شود . هر دو فرایند به ذوب کردن قراضه سرعت می‌بخشند .

کوره قوس الکتریکی

تشکیل سرباره که در سطح فولاد مذاب شناور می‌شود بخش مهمی از فرآیند ساخت فولاد است . سرباره نه‌تنها به‌عنوان پوشش عایق حرارتی عمل می‌کند ، بلکه فرسایش مواد نسوز را هم کاهش می‌دهد . مواد نسوز بازی در کوره باعث سرباره پفکی می‌شود و امکان دستیابی به بازده حرارتی بیشتر و پایداری بهتر قوس و بازدهی الکتریکی را فراهم می‌کند .

هنگامی‌که قراضه به‌طور کامل ذوب شد اغلب سبد دیگری از قراضه به کوره شارژ و ذوب کردن انجام می‌شود . پس‌ازاینکه شارژ دوم به‌طور کامل ذوب شد ، عملیات تصفیه برای کنترل و تصحیح ترکیب شیمیایی فولاد انجام می‌گیرد و فوق گذار از دمای انجماد برای آماده‌سازی جهت تخلیه کوره به آن داده می‌شود . هنگامی‌که دما و ترکیب شیمیایی درست باشد ، با کج کردن ،کوره فولاد به پاتیل پیش گرم شده‌ای تخلیه می‌گردد .

قوس الکتریکی

کوره‌هایی با جریان متناوب سه الکترود گرافیتی متحرک دارند . گرم کردن و ذوب فلز توسط انرژی تابشی از برقراری قوس بین الکترودها و فلز انجام می‌شود و دما در منطقه قوس به c ◦۴۰۰۰ می‌رسد برقراری یکنواخت قوس با استفاده از حرکت الکترودهای حامل جریان در جهت عمود بر سطح مذاب تنظیم می‌شود . تنظیم انرژی تابشی توسط کوتاه و بلند کردن طول قوس با حرکت الکترودها امکان‌پذیر است .



برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.
  • هانیه اکبرپور